Plotagon – skriv din film och se den överallt

Plotagon är ett revolutionerande verktyg som omvandlar text till film. Filmskapande blir nu tillgängligt för alla med en dator och ett kreativt intresse. Programmet utvecklas i Sverige och finns nu i beta-version.

I snabb takt har publicering av text och berättelser demokratiserats. Bloggen skapade de tekniska förutsättningar för enkel textpublicering. Youtube åstadkom detsamma för rörlig bild. Instagram och Facebook tog bort trösklarna för bildpublicering och fick fotografiintresset att spira. Samtidigt växer självpublicering av litteratur snabbt och fanfiction-sajter där besökare skriver egna berättelser utifrån befintliga böcker, filmer och tv-serier samlar nu miljoner och åter miljoner användare.
Plotagon är en del av den kulturrörelsen, men utvecklar den ytterligare genom att göra varje person till en möjlig regissör och manusförfattare.

– Genom att kombinera animationsteknik med hantverket i traditionellt manusskrivande har vi skapat något nytt – vi gör varje person som kan skriva till en filmskapare, säger Christopher Kingdon, en av grundarna till Plotagon.

Applikationen tar sin utgångspunkt i ett manus. Användaren väljer mellan olika scener och karaktärer, skriver egen dialog och ger instruktioner till de virtuella skådespelarna. Plotagon omvandlar dialogen till ljud och regianvisningarna till rörlig film. Det färdiga resultatet kan omedelbart delas på nätet.

– Vår applikation ger alla med en kreativ ådra tillgång till ett helt nytt sätt att uttrycka sig, ett sätt som de tidigare varit uteslutna från. Plotagon kommer att bli en del av den rörliga revolutionen på nätet, fortsätter Christopher Kingdon.

 

Plotagon Svensk startup gör alla till regissörer

Plotagon Svensk startup gör alla till regissörer

Plotagon finns i en publik testversion. Under hösten kommer nya miljöer, karaktärer och en mängd nya funktioner att släppas. Välkommen att kontakta Klas Holmlund (klas@plotagon.com) om du vill ha ytterligare information om Plotagon eller tillgång till en testversion av programmet.

Plotagon fungerar på Mac och PC och kostar 25 USD. Användare kan publicera, dela och titta på filmer som andra användare har skapat på www.plotagon.com/movies

Källa: Plotagon.com

Video: PitchMeUpSE-event: Presentation av Plotagon med Christopher Kingdon