Olympus PEN E-P5 elegant hantverk i en helt ny klass

Olympus PEN E-P5

E-P5 har ett kamerahus byggt helt i metall. Skruvar är dolda och finishen är i en klass för sig. Men det är när du börjar arbeta med kameran som dess skönhet verkligen kommer fram. Bildtekniken bygger vidare på företagets prisbelönta OM-D systemkamera med en bildsensor som i test efter test slagit sensorer som sitter i många av dagens DSLR-kameror.

Olympus PEN E-P5Kameran är snabb och lättarbetad. Du styr kameran intuitivt via två rattar (2 x 2 Dial Control) och behöver inte ta ögonen från motivet. Slutaren är snabbast på marknaden i klassen kompakta systemkameror (1/8000-dels sekund). Du kan ta upp till 9 bilder i sekunden och autofokusen fokuserar snabbt och exakt. Gillar du makro kan du fokusera på extremt små objekt som exempelvis ett pollenkorn tack vare en extra liten autofokuspunkt.

Vill du fjärrstyra kameran kopplar du enkelt ihop den med din smartphone. E-P5 har inbyggt wifi och du ser bilden samtidigt i din telefon som på kamerans display. I realtid kan du justera fokus och ta bilden direkt från telefonen. Självporträtt och fjärrstyrd bildtagning får en ny dimension och det har aldrig varit enklare att dela med sig av bilder direkt till vänners smartphones och sociala media.

En annan funktion som du kommer att gilla, är marknadens bästa bildstabilisator. En 5-axlig mekanisk stabilisering av bildsensorn som minimerar risken för rörelseoskärpa när du fotograferar och filmar.

Med PEN revolutionerade Olympus marknaden för systemkameror på sextiotalet och det föddes en helt ny kameraklass 2009. Systemstandarden Micro Four Thirds är idag störst på marknaden och växer stadigt.

NyaE-P5är den bästa PEN-kamera som någonsin tillverkats. Ett riktigt samlarobjekt som börjar levereras i juni. Kamerahus i prisläget 9 000 kronor och hus med 14-42 mm objektiv från 10 000 kronor.

Olympus PEN E-P5Fakta

  • Kamerahus i metall utan synliga skruvar (synliga skruvar finns bara på kamerans undersida)
  • Bästa bildkvalitet någonsin i en PEN-kamera – 16 megapixel TruePic VI Live MOS bildsensor och -processor
  • Första och enda kompakta systemkameran på marknaden med mekanisk slutare som klarar 1/8000-dels sekund
  • Inbyggt wifi med integration som låter dig fjärrstyra kameran via smartphone (IOS och Android)
  • FAST AF med Super Spot AF som låter dig fokusera på mycket små objekt och Touch Shutter AF
  • 2 x 2 Dial Control för intuitiv och snabb manuell fotografering
  • 5-axlig mekanisk stabilisering av bildsensor med IS Auto
  • Fotoalbumfunktion direkt i kameran (Photo Story) och 12 Art Filter
  • Focus Peaking vid manuell fokus som highlightar de delar i bilden som är i fokus
  • ·9-bilder/s seriebildtagning

Källa: Olympus

Video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ysTDZ0s3bbQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GB07kEemkFw[/youtube]