Game On 2.0 – Världsunik utställning av dataspel på Tekniska museet

Game On 2.0 Stockholm

I veckan anländer containrar fullastade med dataspel och konsoler till Tekniska museet i Stockholm. Den turnerande utställningen Game On 2.0 är en världsunik samling dataspel där besökare får spela sig genom historien från 1960-tal till nutid.

Ingen annanstans i världen finns en så stor samling av spel att prova på som i utställningen Game On 2.0, skapad av the Barbican i London. Här finns en enorm spelhall med över 100 spel att prova från 1960-tal till nutid, och till det gallerier med originalskisser, spelmusik och bakgrundsberättelser. Den är ett himmelrike för alla som älskar spel, och en medryckande start för den som plockar upp handkontrollen för första gången.

Från måndag till torsdag nästa vecka anländer containrarna med spel, konsoler, originalskisser och andra legendariska prylar från dataspelshistorien. Närmast kommer den turnerande utställningen från Ontario Science Center i Kanada.

– Det blir ett tufft arbete att packa upp och installera Game On 2.0. Arbetsschemat sysselsätter 15 personer – alltifrån elektrisk installation, och föremålshantering till formgivning, hisstransporter och förstås – att provspela vart och ett av de över 100 spelen, säger Anna Westerling, projektledare på Tekniska museet. Utställningen Game On 2.0 öppnar 25 oktober 2013 och visas på tekniska museet till och med 27 april 2014.

Källa: tekniskamuseet.se / (Mynewsdesk)

Video - Game on 2.0 i Ontario