ZTE Nubia Z5 lanseras i Sverige

ZTE NUBIA Z5

Telekomjätten ZTE utmanar de etablerade smartphonetillverkarna i Premium-segmentet med ny Android-baserad modell. Kombination av designfokus och toppfunktionalitet ska bidra till att svenskarna omfamnar Nubia Z5

Stockholm, 13 augusti, 2013: Den världsledande telekomjätten ZTE meddelar att företagets flaggskepp på marknaden för smartphones i Premium-segmentet, Nubia Z5, inom kort är tillgänglig i Sverige. Nubia Z5 är utrustad med avancerade funktioner för den krävande smartphone-användaren, och har en svårmatchad teknik för snabbhet och stabilitet samt unika egenskaper för fotografering. ZTE har samarbetat med den italienske designern Stefano Giovannoni för att skapa en smartphone som står ut från mängden även utseendemässigt och användarvänlighetsmässigt.

– Med Nubia Z5 vänder vi oss till smartphone-användare som förväntar sig funktionalitet och design utöver det vanliga, säger Nicklas Sivander på ZTE i Sverige. Många människor har en tid efterfrågat alternativ till de dominerande varumärkena. Med Nubia Z5 får användaren en fräsch toppmobil som utstrålar personlighet och attityd.

Nubia Z5 finns inom kort att köpa såväl online som i fysiska butiker runt om i hela Sverige.
Priset för Nubia Z5 i handeln förväntas bli ca 4500 SEK.

Proffsdesigner skapar en personlig känsla

ZTE Nubia Z5

Den italienska designern Stefano Giovannoni’s utgångspunkt var att skapa en design som utstrålar personlighet och en smartphone som adderar värde genom sin utformning.

– Personlighet och attityd skapas genom en blandning av känslor och upplevelser, säger Giovannoni. Bra design får människor att tänka och känna och ger ett objekt en djupare betydelse. I takt med att smartphones har blivit en viktig del av det dagliga livet, blir det allt viktigare för användare att deras smartphones speglar vem de är.

Nubia Z5 har utformats för vara en av de absolut mest användarvänliga enheterna, inte minst för de som vill hantera sin smartphone med en hand. Den extremt slimmade designen och gedigna byggkvaliteten bidrar starkt till detta. Då man jämför med det globala utbudet av smartphones med fyrkärniga processorer och 5-tumskärm, visar det sig att Nubia är den smalaste, har den minsta ramen och är den tunnaste av dem alla.

Nubia Z5 har en avancerad LDS-baserad antennteknik över hela enhetens baksida. Lösningen ligger i framkant för branschen då tekniken medför många fördelar, exempelvis att telefonen kan göras tunnare och lättare.

Fotograferingsfunktioner för proffs

Kamerorna på både fram- och baksida är mycket avancerade med hög ljuskänslighet med en bländare på f/2.2. 13Mpixel-kameran är uppbyggd av avancerade komponenter, bland annat med linser från Konica-Minolta. Användare kan välja att ställa in kameran i ett läge där det blir möjligt att ta bilder av proffskvalitet. Exempelvis kan användaren separat ställa in var fokus respektive ljus skall mätas. Det är funktioner som normalt sett bara återfinns i SLR-kameror. Även efterbearbetning av foton är genomtänkt och kan utföras mycket effektivt.

Nubia Z5 erbjuder även ljudentusiasterna ett riktigt bra och klart ljud tack vare ljudkretsar från Yamaha, inklusive Dolby 5.1 och SRS-teknik för bästa hantering av ljudeffekter och ljudförbättring.

Den tekniska specifikationen omfattar bland annat:

  • Qualcomms fyrkärninga processor Snapdragon APQ8064 med 1.5Ghz
  • 5-tums Full-HD display på 1920*1080 pixlar med en upplösning på 443 PPI
  • Kamera på 13 mega-pixel och Konika-Minolta optiksystem med en bländare på f/2.2
  • Batterikapaciteten är 2300mAh.
  • Standby tid 320 timmar. Taltid upp till 15 timmar.
  • Mått: 138.0*68.8*7.6 mm.
  • Nubia Z5 är 7,6 mm tunn och tack vare en aluminiumlegering väger den bara 126 gram
  • 16GB minne och 2G RAM (Dual channel 533MHz RAM).
  • Stöd för Near Field Communication (NFC)
  • Android Jelly Bean
Källa: ZTE Sweden AB

Läs mer / Video