Vabba i mobilen – Försäkringskassan och Screen Interaction lanserar Mina Sidor i mobilen

Imorgon (13/12 Red. anm.) lanserar Försäkringskassan officiellt appen Mina Sidor till iPhone och Android. Applikationerna ger tillgång till tjänsten Mina Sidor i mobilen och surfplattan, och gör det enklare att anmäla vård av barn (VAB) och ansöka om tillfällig föräldrapenning. Appen riktar sig i dagsläget främst till föräldrar, men alla som har ärenden hos Försäkringskassan kan följa statusen för dessa ärenden, se när utbetalningar görs och läsa meddelanden från Försäkringskassan.

De mobila applikationerna har designats och utvecklats av det stockholmsbaserade företaget Screen Interaction, som är specialister på användbar design och utveckling av mobila tjänster. Bara några dagar efter att appen smyglanserades den 25:e oktober hade den klättrat upp på första plats på listan över den mest nedladdade applikationen inom kategorin Verktyg på iTunes och fått ett mycket positivt mottagande av användarna.

”Det känns fantastiskt att nu tillgängliggöra Försäkringskassans tjänster i den mobila kanalen och att arbeta tillsammans med Försäkringskassan för att underlätta och förbättra livet för småbarnsföräldrar i Sverige”, säger David Furendal, VD för Screen Interaction.

Appen, som har officiell release den 13:e november, är ett led i Försäkringskassans satsning på nya webbtjänster och en utvecklad självbetjäning. Genom utvecklingen av Mina Sidor till iPhone och Android har Screen Interaction underlättat Försäkringskassans arbete och hantering av ärenden tack vare ett minskat pappersflöde. Även Försäkringskassans kunder gynnas genom att deras tjänster har blivit mer tillgängliga och lättanvända.

Källa: Screen Interaction AB

Länkar:

http://www.forsakringskassan.se/privatpers/om_sjalvbetjaning/mobil_webbplats_och_app/appen/appen/
 

App Store:

https://itunes.apple.com/se/app/mina-sidor/id554101146?mt=8