McAfee´s nya säkerhetssvit skyddar alla hushållets datorer, surfplattor och smarta mobiler

McAfee presenterar en ny uppsättning av säkerhetslösningar för PC, Mac, smarta telefoner och surfplattor. Säkerhetslösningarna för år 2014 är snabbare och kraftfullare än någonsin, samtidigt som de har låg påverkan på systemprestanda. Det gör att användarna kan fokusera på sitt arbete eller nöje och samtidigt vara trygga hela tiden. Den nya sviten av säkerhetslösningar omfattar McAfee AntiVirus Plus 2014, McAfee Internet Security 2014 och McAfee Total Protection 2014. Förbättringarna kommer även att inrymmas i den nya versionen av McAfee LiveSafe som är marknadens första säkerhetslösning som effektivt skyddar alla hushållets uppkopplade enheter i ett och samma paket.

McAfee AM Core som söker efter skadlig kod får en rejäl uppdatering för att ytterligare förbättra upptäckt av och skydd mot avancerade hot. 2014 års version erbjuder snabb och effektiv granskning av systemet. McAfee AM Core får även realtidsinformation om nya hot som hjälper systemet att snabbare skydda mot de senaste digitala hoten, exempelvis så kallade zero day-hot och trojaner, och samtidigt minimera påverkan av datorns prestanda.

Specifika komponenter inom produkterna har även från grunden omprogrammerats för att snabbare söka igenom system efter hot genom att minska storleken på hotsignaturfiler och en effektivare användning av processorer.

— Genom att ständigt förbättra grundkomponenterna i McAfees säkerhetsutbud så försäkrar vi att våra kunder kan känna sig trygga från den snabbt växande mängden hot som cirkulerar på internet samtidigt som de behåller såväl hastighet som prestanda i sin enhet. Vår uppdaterade produktportfölj ger oss fortsatt möjlighet att på ett effektivt och smidigt sätt skydda våra kunders digitala liv, oavsett plattform. Över hela världen blir det vanligare att hushåll har tre eller fler enheter uppkopplade samtidigt i sitt nätverk, och här i Norden är det ännu tydligare. Därför är behovet stort av lättanvända och heltäckande kompletta lösningar som McAfee LiveSafe, säger Fredrik Möller, VD för McAfee Norden och Baltikum.

Med McAfee LiveSafe kan konsumenter säkert skydda alla uppkopplade enheter de använder dagligen – PC, Mac, smarta telefoner och surfplattor. För ytterligare säkerhet innefattar tjänsten även Personal Locker, en webbtjänst som kan lagra känslig information som digitala kopior av pass och ID-kort. För att komma åt materialet identifieras användaren genom röst- och ansiktsigenkänning. Idag är det inte bara virus och digitala hot som kan vara ett problem, även att förvara användarnamn och lösenord säkert är viktigt. McAfee LiveSafe hjälper användare att enkelt och säkert lagra dessa uppgifter för datorer, smarta telefoner och surfplattor.

McAfee presenterade också nyligen innovativa uppdateringar till den prisbelönta Mobile Security, däribland Multi-user App Profile som ger användaren möjlighet att skapa ”säkra zoner” på en enhet och begränsa tillgång till specifika funktioner och appar.

McAfee Mobile Security finns i två versioner, en basversion och en premiumversion. Basversionen är ett kostnadsfritt skydd som ger dig som användare grundläggande skydd, medan premiumversionen ger ett komplett utbud av säkerhetsfunktioner.

McAfee Mobile Security Premium – 199,99 SEK för ett års prenumeration