LG G PAD 8.3 – Lanseras i Sverige i slutet av Oktober

LG G PAD

LG Electronics utökar sin G-serie bestående av mobila premiummodeller med LG G Pad 8.3, som är världens första surfplatta i åttatumsklassen med Full HD-skärm. LG G Pad är utrustad med en mängd olika smarta funktioner vilka möjliggör en unik användarupplevelse och en bred uppsättning av anslutningsmöjligheter. Dessutom i en formfaktor som utnyttjar ytan till max – liten till yttermåttet och stor skärm.

− Med lanseringen av LG G Pad 8.3 stärker vi vår G-serie med mobila produkter i premiumklassen med ytterligare en modell i teknikens absoluta framkant, säger Kristoffer Ejebro, nordisk produktspecialist för mobiler på LG Electronics. Den kompakta modellen bygger på vår ledande mobila teknik samt den feedback vi har fått från våra konsumenter kring vad de anser vara den optimala storleken på en surfplatta.

Surfplatta med lång drifttid anpassad för fickan

LG G Pad 8.3 har en stor bildskärm men är trots det både kompakt och elegant så att den enkelt kan hållas i en hand eller gå ned i innerfickan på en kavaj. Den 338 gram lätta enheten är dessutom utrustad med ett kraftfullt batteri på 4 600mAh för att ge längsta möjliga drifttid.

Smarta funktioner mellan enheter och bättre användarupplevelse

LG G PAD 8.3

LG G PAD 8.3

Med ett växande antal anslutna enheter och produkter får vi användare allt fler ställen att lagra information på. Med den unika QPair-appen blir det lite mindre att hålla reda på, då varje samtal eller meddelande som kommer till en ansluten smartphone dyker upp även på G Pad. Detta gör det möjligt att skicka korta svar direkt från G Pad och anteckningar på enheten sparas även direkt på din smartphone och kan delas vidare från båda enheterna. QPair gör det enkelt att ansluta även andra tillverkares smartphones (rekommenderat operativsystem, Android Jelly Bean).

Andra praktiska funktioner speciellt anpassade för G Pads 8,3 tums bildskärm som ger en fantastisk användarupplevelse inkluderar:

Slide Aside gör det möjligt att snabbt och enkeltväxla mellan appar genom att dra den aktiva appen åt sidan med tre fingrar.
QSlide styr upp till tre appar i ett och samma fönster utan störningar. Denna funktion passar speciellt bra på G Pads större skärm.
KnockON väcker eller släcker skärmen till och från viloläge genom två knackningar.

Första surfplattan i åttatumsklassen med Full HD-bildskärm

Precis som andra modeller i G-serien, såsom mobilen LG G2, kommer LG G Pad 8.3 med en bildskärm med IPS-panel med Full HD-upplösning. Faktum är att bildskärmen på 1 920 x 1 200 bildpunkter (WUXGA, Widescreen Ultra Extended Graphics Array) faktiskt ger högre upplösning än vanliga Full HD-bildskärmar. För att kunna dra full nytta av den högupplösta bildskärmen bygger LG G Pad 8.3 på Qualcomms Snapdragon™ 600-processor på 1,7 gigahertz med fyra kärnor.

Pris och tillgänglighet

LG G Pad kommer att finnas ute i butik under slutet av oktober med ett cirkapris på 2 790 kronor inklusive moms.

Källa: LG

Video