HP lanserar HP SlateBook x2 Android hybriddator.

HP SlateBook X2

HP SlateBook x2 utökar HPs sortiment av hybrid-PC och erbjuder både rörlighet och produktivitet.

STOCKHOLM, 16 maj, 2013 — I går meddelade HP att man lanserar HP SlateBook x2, en hybrid PC med funktionaliteten av en bärbar dator samtidigt som den har en avtagbar skärm som fungerar som surfplatta. HP SlateBook x2 drivs med operativsystemet Android och är en mångsidig två-i-ett-enhet. Den kombinerar både kraft och mobilitet, vilket ger kunderna möjlighet att skapa, konsumera och dela innehåll på flera sätt.

HP SlateBook X2 BlackHPs breda portfölj av nästa generations datorer är designade för att anpassa sig efter användarens behov av att lätt kunna ansluta sig och hantera sina olika former av information.

HP SlateBook x2 är den första hybriddatorn med Android som även har NVIDIA:s Tegra 4 -processor, vilket ger användaren upplevelsen av mer realistiska spel, snabb surfning och smidig HD-videouppspelning samt tillgång till TegraZone appen.

”Kunderna vill kunna komma åt och dela innehåll var som helst, när som helst, via internetanslutna enheter” säger Staffan Sjöberg, produktchef för konsumentdatorer, HP Sverige. ”HP SlateBook x2 är det senaste exemplet på vår strävan att hela tiden utveckla datorupplevelsen genom att skapa den flexibilitet som krävs för att kunderna ska kunna vara produktiva och även kunna bli underhållna hemma, på kontoret eller på resan.”

HP SlateBook x2 tillhör HPs produktportfölj för hybriddatorer, där den prisbelönta HP ENVY x2 också ingår. Den hör också ihop med HP Slate7, då båda är exempel på HPs satsningar för att erbjuda tillgång till Googles värld, samt att erbjuda kunderna olika operativsystem efter kundernas önskemål.

HP SlateBook x2 ger användarna möjligheten att snabbt och smidigt gå från underhållning till arbete genom att erbjuda både surfplattans bärbarhet och den bärbara datorns produktivitet, i en elegant, lätt enhet som använder det populära operativsystemet Android. Med avancerad design och dubbla batterisystem – ett batteri i tangentbordet och ett i plattan – kan användaren enkelt växla från en bärbar dator till surfplatta.

För att användarna inte ska behöva tumma på funktionaliteten till förmån för mobiliteten, använder HP SlateBook x2 Android Jelly Bean 4.2 och erbjuder tjänster som Google Now, Google Search, Gmail, YouTube, Google Drive och Google+ Hangouts för videochat med flera personer, så väl som tillgång till appar och digitalt innehåll genom Google Play.(2)

HP SlateBook X2 WhiteEn 25,65 cm (10,1-tum) HD-pekskärm ger skarpa linjer, utmärkt bildkvalitet och rika färger samtidigt som den minskar reflexerna. SlateBook x2 har även lagring på 32 GB eMMC, och DTS Sound + Solution för att få åtkomst till och kunna njuta av bilder, musik och videoklipp.

HPs unika utskriftsfunktion tillåter användarna att skriva ut direkt från de flesta applikationer.

HP kompletterar sina nya datorer med en mängd enkla och lättanvända supportverktyg och resurser som hjälper användaren att dra nytta av alla de funktioner som HP erbjuder. Kunden kan addera en HP Care Pack till standardgarantin för HP SlateBook x2, vilket kan hjälpa till att undvika tråkiga reparations- och ersättningskostnader om något skulle hända.

Pris och tillgänglighet

HP SlateBook x2 förväntas bli tillgänglig i Sverige i augusti till ett ungefärligt pris på 4 990 SEK inkl moms.

Källa: HP Sverige

Video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c9EcgzjT7e8[/youtube]