Creative lanserar Airwave HD högtalare med bluetooth och NFC för snabb parning.

Creative Airwave HD

Stockholm – May 17, 2013 – Creative Technology Ltd lanserar idag den nya Creative Airwave™ HD och Creative Airwave™ bärbara NFC trådlösa Bluetoothhögtalaren, särskilt utformad med smarta funktioner som passar och förenklar användarnas ljudupplevelser, samtidigt som det är den första av flera produkter som speglar företagets införlivande av en ny fräsch design som kommer att återkomma i många högtalare och hörlurar i år.

Högtalarna är den första av flera nya kreativa produkter som presenterar det senaste NFC-tekniken (Near Field Communication). Funktionen gör det möjligt för användare att enkelt utnyttja sin
NFC-utrustade enhet med högtalaren och de två kopplas ihop ögonblickligen. En annan smart funktion är micro-USB-laddning. Detta innebär att användarna inte är begränsade till att
använda och bära runt en tung egen laddare, utan ger dem möjlighet att ladda sin
högtalare via en vanlig mobiltelefonladdare, standard micro-USB-anslutning till en dator eller till ett externt batteripack.

Creative Airwave HDCreative Airwave HD trådlösa högtalare har också multipoint-anslutningar så att användaren kan ansluta upp till två smarta enheter med högtalare, samtidigt – perfekt för alla som innehar en smartphone och en surfplatta. Den har också en inbyggd Creative Super Charged förstärkare, vilket gör att den låter starkare än högtalare som är dubbelt så stora.
Högtalarelementen lutas i en 30-graders vinkel, vilket riktar det kraftfulla ljudet rakt emot lyssnarens öron. Hög trådlös ljudkvalitet garanteras genom stöd till både aptX och AAC codecs på Creative Airwave HD, och aptX codec stöd på Creative Airwave.
Designad för användning med iOS och Android-enheter, båda högtalarna har även en inbyggd mikrofon för bekväm användning av högtalarna som en högtalartelefon. Högtalarna har en elegant, modern geometrisk design, vilket optimerar ljudprestanda förutom att göra en stark stilmarkering. Creative Airwave HD finns i svart och rött, och Creative Airwave finns i blått, grått, rosa och grönt.

Smarta tekniska egenskaper i Creative Airwave Wireless Högtalarserie:

  • NFC-anslutning minskar avsevärt den tid och ansträngning det tar för att para ihop och ansluta smarta enheter via
  • Bluetooth
  • Micro-USB-laddning eliminerar beroendet av en egen laddare och möjliggör bekväm laddning via ett standard micro-USB-anslutning som vanligen används i dagens smarta telefoner eller från en dator eller även ett externt batteripack
  • Multipoint-anslutningar tillåter användare att samtidigt ansluta till två smarta enheter med Creative Airwave HD trådlösa högtalare, tar bort krånglet med att behöva koppla bort en enhet innan du manuellt vill ansluta en annan Integrerad Creative Super Charged förstärkaren tillåter Creative Airwave HD trådlösa högtalare att producera otroligt högt ljud trots sin storlek och effekt, utan att kompromissa på basen –ett vanligt problem med andra bärbara högtalare

Creative Airwave HD

Prissatt till 1495 SEK ger Creative Airwave HD trådlösa högtalare ett större ljud och mindre storlek än Creative
Airwave trådlösa högtalare.
Med Creative Super Charged Amplifier™ (SCA) avstämd till och matchas dubbla premium bredbandselement, levererar Creative Airwave HD överlägset ljud till högtalare två gånger sin storlek. Creative Airwave HD kommer att finnas tillgänglig i svart eller rött. Creative Airwave HD drivs av sin inbyggda uppladdningsbara Li-Ion batteri som ger till 7 timmars ljuduppspelning. Dess Creative Multipoint teknik möjliggör anslutning av upp till två Bluetooth-aktiverade enheter till Creative Airwave HD samtidigt. För lägsta möjliga Bluetooth fördröjning och högsta möjliga ljudkvalitet, har Creative Airwave HD aptX audio codec och AAC codec.

Creative Airwave

Prissatt till 997 SEK, har Creative Airwave trådlösa högtalare två effektiva fullfrekvens-högtalarelement vilket möjliggör ljudåtergivning likvärdig större högtalare.
Designad för fantastiskt ljud och utseende, kommer Creative Airwave högtalaren finnas tillgänglig i blått, grått, rosa och grönt. Creative Airwave högtalare drivs av inbyggda uppladdningsbara Li-Polymer batteri som ger upp till 12 timmars ljuduppspelning. För lägsta möjliga Bluetooth fördröjning och högsta möjliga ljudkvalitet, har Creative Airwave den aptX audio codec.

Tillgänglighet

Creative Airwave HD och Creative Airwave trådlösa högtalare kommer att finnas tillgängliga på
creative.com, och kommer att finnas tillgänglig hos utvalda återförsäljare från
och med juni 2013.

Källa: Creative Sverige
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E5pR4xHET4o[/youtube]