Ännu en proffsskärm att tråna efter…

NEC Display Solutions lanserar nu NEC SpectraView 552, 55-tumsskärmen i SpectraView®-serien som ska förse kreativa proffs med perfekt bildåtergivning och en möjlighet att se sina bilder i verklig storlek.

NEC SpectraView® 552 är en high-end LCD-monitor som uppfyller de höga kraven för korrekt färgåtergivning i branscher där bilden har en central del i arbetet. Med hjälp av en unik 10-bitars LUT (look-up-tabell) blir detta möjligt.

NEC SpectraView® 552 är den första skärmen i serien som har en 1:1 visningsskala. Den stora visningsytan gör det enklare att få en bra översikt på projekt och visa större bilder, så som affischer, i verklig storlek. Visningsytan erbjuder även en ergonomisk lösning och gör arbetet med stora bilder så smidigt som möjligt. Modellen kan med fördel användas till möten eller arbetsgrupper där fler användare ska titta på och bedöma bilder.

NEC SpectraView® 552 är optimal för fotografer som vill ha en större bildskärm i studion för att direkt kunna se resultatet av sitt arbete. Med äkta hårdvarukalibrering visas bilder rätt från början, vilket underlättar urvalet och minimerar redigeringsarbetet efter fotograferingen.

−SpectraView 552® är en hybrid av våra mest uppskattade produkter inom Public Displays och färgkritiska referensskärmar. Resultatet är marknadens första storformatsskärm som kombinerar exakt färgåtergivning och en imponerande skärmyta, säger Henrik Breda, nordisk försäljnings- och marknadschef på NEC Display Solutions. Vi är stolta över att erbjuda våra profesionella användare en skärm som erbjuder enastående prestanda och tillförlitliga färgkorrekta bilder i verklig storlek. Skärmen innebär ett kliv in i framtiden och stora möjligheter att effektivisera arbetet och få bättre kontroll.

− Att fotografera digitalt i studio kräver kontroll. En bildskärm i den här storleken, som alltid visar den rätta bilden, är ett välkommet hjälpmedel i det dagliga arbetet för bland annat fotografer, säger Dick Bender, försäljningsansvarig hos NECs distributör Aifo AB.

NEC SpectraView® 552 har en upplösning på 1920×1080 bildpunkter. Bildskärmen har kontrastförhållandet 4000:1 och en ljusstyrka på 400cd/m2 (700cd/m2 max) och säkerställer optimal kvalitet för de mest färgkänsliga ögon.

Skärmen har en unik funktion som gör det möjligt att kalibrera färgåtergivningen i hårdvaran med hjälp av en integrerad 10-bitars LUT. Med DVI-D och DisplayPort-ingångar och mjukvaran SpectraView® Profiler PD, kan bildskärmen enkelt kalibreras till önskad ljusstyrka, vitpunkt och gammaåtergivning.

55-tumsskärmen uppfyller den internationella standarden IEC 61966-4 som garanterar en jämn visningsyta. Bildskärmen har dessutom utrustats med S-PVA TFT-teknik för bästa färgåtergivning och har en aktiv skärmyta på 1209 x 680 mm.

SpectraView® 552 är anpassad till ett brett spektrum av applikationer med integrerade 10W högtalare och NECs ”dual slot” teknik. Det senare gör det möjligt att integrera en dator eller andra ”insticks”-lösningar till skärmen baserat på nuvarande NEC- och nya NEC/Intel OPS-standarden. Detta minskar behovet av extern utrustning. Anslutningsmöjligheterna är många genom olika ingångar så som DVI-D (med HDCP), HDMI och DisplayPort.

Skärmen har flera egenskaper som gör den till ett miljövänligt alternativ. Fläktarna kan styras automatiskt och/eller manuellt av användaren för att kontrollera värme i skärmen som även är godkänd enligt Energy Star 5.1. Användaren kan få meddelanden genom LAN eller e-postmeddelanden om något oväntat problem skulle dyka upp som exempelvis signalförlust, överhettning eller fel på bakgrundsbelysningen.

Pris och tillgänglighet

The NEC SpectraView® 552 finns nu tillgänglig i Sverige och kostar 32 500 SEK, exklusive moms. Varje enhet inkluderar strömkabel, VGA, DVI-D och DisplayPort-kabel, samt en användarmanual på CD-ROM. Mjukvaran SpectraView Profiler finns tillgänglig på CD-ROM. NEC Display Solutions erbjuder tre års garanti, vilket även inkluderar bakljuset.

Källa: Nec display solutions

Länkar:

NEC SpectraView 552 produktsida