Dovado PRO – marknadens snabbaste USB-router

Dovado PRO Router

Det svenska teknikföretaget Dovado lanserar nu PRO, den senaste av företagets framgångsrika USB-routrar för både 4G/3G-modem och trådbundet internet. Den nya routern är fullproppad med finesser som t.ex. stöd för de allra snabbaste 4G-modemen, två SmartUSB-portar, möjlighet att ansluta
USB-diskar direkt till routern och mycket mer.

Dovado PRODovado PRO är en fullvuxen trådlös router som fungerar lika bra för mobilt bredband som för trådbundet internet. Routern är helt operatörsoberoende och har stöd för i princip samtliga mobila bredbandsmodem som finns på den svenska marknaden, även de allra senaste och snabbaste LTE kategori 4-modemen som klarar upp till 150 Mbit/s.

Den nya routern är extremt flexibel och samtidigt mycket lätt att installera och använda. Förutom att den klarar både mobilt och fast bredband, kan alla olika typer av enheter – datorer, surfplattor, smartphones, musikspelare och spelkonsoler – anslutas såväl trådlöst som via någon av de fyra snabba Gigabit Ethernet-portarna.

De två SmartUSB-portarna gör det möjligt att samtidigt ansluta ett USB-modem för mobilt bredband och antingen en snabb USB-disk för nätverkslagring eller en styrenhet för home automation. SmartUSB-funktionen i kombination med Connection Tracker innebär att routern är mycket driftsäker, eftersom den håller koll på uppkopplingen och automatiskt kan återstarta modemet i händelse av ett eventuellt fel.

Via SMS, eller Dovados mobila app, går det att både styra routern och få driftinformation av olika slag, t.ex. larm om oväntade händelser eller uppnådd maxgräns av datamängd. Med SMS eller en ansluten dator samt en styrenhet för home automation går det också att fjärrstyra och automatisera olika elektriska funktioner i hemmet, t ex belysning eller uppvärmning.

Det trådlösa nätverket stödjer 802.11n, med en maximal bandbredd på 300 Mbit/s. De dubbla antennerna är löstagbara och utbytbara vid behov. Routerns firmware uppdateras enkelt och kostnadsfritt över nätet, tack vare den inbyggda Live Update-funktionen.

Ca-pris Dovado PRO (inkl moms):    1 200 kronor

Källa: Dovado