Acer V5 och V7 lanserar nya tunna och lätta bärbara datorer

Acer V5V7-d

Acer tillkännagav idag en uppdaterad och slankare version av V5-seriens bärbara datorer samtidigt som nya kraftfulla V7 Ultrabook presenterades. Den nya V-serien representerar Acers största och mest mångsidiga produktfamilj av vanliga bärbara datorer, med modeller som finns i olika färger, storlekar, upplösning, prestanda, grafikkapacitet, och med eller utan pekskärm.

”Nya Acer Aspire V5- och V7-serien innebär att vi kan erbjuda våra kunder ett brett utbud av prestanda- och underhållningsfunktioner”, säger Luca Rossi, vice VD, Consumer Business på Acer Europe. ”Förutom full-HD-skärm, kraftfull grafik och SSD-disk, är modeller av V-serien upp till nio procent tunnare än den föregående generationen.”

En storlek passar inte alla

Acer V7 V5 ChampagneBeroende på livsstil och behov av prestanda, kan konsumenterna välja mellan olika skärmstorlekar, från en mindre bärbar på 11,6″, via mer traditionella 14″, till den största på 15,6″ – alla tillgängliga med eller utan pekskärm. För att göra det enklare och mer bekvämt att skriva levereras datorerna med bakgrundsbelyst tangentbord i full storlek. De nya V5-modellerna med 14″ eller 15,6″ skärm finns i HD (1366×768) eller Full HD (1920×1080) med IPS-teknik, vilket ger en otroligt levande bild och bred betraktningsvinkel. Dessa modeller har även fyra högtalare och stödjer Dolby Home Theatre för surround-ljud med mindre distorsion.

Datorerna är utrustade med Intels tredje generations processorer samt grafikacceleratorer från antingen NVIDIA GeForce GT7XXM-serien eller AMD Radeon HD8750 för spel och detaljerat multimedieinnehåll.

Touch, mobilitet och överkomligt pris

De minsta V5-modellerna med 11,6″ HD-pekskärm är perfekt för alla som vill ha en prisvärd, tunn och superlätt bärbar dator att ta med vart de än går. Med en vikt på 1,38 kilo och endast 20 millimeter tunn är de idealiska för resenärer, barn eller studenter. Modellerna finns med nästa generations AMD dual-core eller quad-core och de senaste Intel-processorerna. De har också ett fullstort tangentbord som även kommer att finnas tillgängligt som bakgrundsbelyst i vissa regioner.

När prestanda är avgörande – V7 Series Ultrabooks

Acer V5 ChampagneNya V7-serien Ultrabooks erbjuder samma snygga och slimmade design som V5-modellerna, men har lite mer silkeskänsla i ytskiktet. Dessutom är V7-modellerna utrustade med den senaste generationens Intel-processorer, SSD-diskar, ”Acer Theft Shield”, nya ”Acer Converter Port” och WiDi – Intels Wireless Display-teknik som gör det enkelt att ansluta direkt till en stor HDTV-display för att titta på filmer, bilder eller spela spel. ”Acer Converter port” stöder VGA, USB och RJ45-anslutning.

Tillgänglighet och pris:

Slutet av maj, Aspire V5 – från 4 190 kronor, Aspire V7 – från 5 490 kronor

Källa: Acer Sverige

Länkar