Magine utökar med ProSiebenSat

Den nätbaserade TV-tjänsten Magine har landat ett unikt partnerskap med ProSiebenSat.1, ett av Europas största TV-hus. Det här är första gången en utomstående nätbaserad TV-tjänst får distribuera ProSiebenSat.1:s kanaler. Magine planerar att lansera i Tyskland i mars 2014.

I avtalet ingår kanalerna SAT.1, ProSieben1, kabel eins, sixx, SAT.1 Gold och ProSieben MAXX, där tittarna nu erbjuds ett internetbaserat komplement genom Magine som blir tillgängligt för tyska användare via surfplatta, smartphone, webbläsare och Smart-TV. Magine är redan idag tillgängligt för tyska betatestare med kanaler från ARD, ZDF, RTL, Eurosport m.fl.

Partnerskapet med ProSiebenSat.1 betyder att Magine kan lansera den första nätbaserade TV-tjänsten med ett komplett kanalutbud i Tyskland på alla typer av skärmar.

Conrad Albert, Executive Board Member Legal, Distribution & Regulatory Affairs at ProsiebenSat.1

kommenterar samarbetet: ”ProSiebenSat.1 har under flera år erbjudit mobil distribution av program med s.k. ”second screen”-lösningar. Snart kommer tittare även att kunna ta del av våra tablålagda TV-sändningar, med höjdpunkter som ”The Voice of Germany”, favorit TV-serier eller den senaste filmen, på sina mobila enheter via livestreaming. Magine är en stark partner som kommer att stärka vår mobila distribution av TV-program.”

Mattias Hjelmstedt, VD och en av Magines grundare: ”Vi välkomnar ProsiebenSat.1 och ser dem som en nyckelpartner på den tyska marknaden. Vi är verkligen glada för att vi nu kan erbjuda tyska tittare ett komplett utbud av de största TV-kanalerna i Magines unika TV service, och känner oss samtidigt väldigt stolta över att ProSiebenSat.1 har valt Magine som sin första plattform för nästa generationens TV-tittande – TV när och var du vill. I den nya internetbaserade tv-världen kan vi erbjuda TV-kanaler fler tittare och en säker hantering av programrättigheter. I kombination med en intuitiv och användarvänlig upplevelse för tittarna, har Magine blivit ett både trovärdigt och spännande val för TV-husen.

Källa: Magine.com