Förbättra dina träningsresultat med LG Lifeband touch

LG Lifeband Touch

Teknik som träningshjälpmedel blir allt vanligare. Var du än tittar har de som tränar, springer eller går på gym sin smartphone eller något annat tekniskt hjälpmedel för att hålla koll på sina resultat. Nu lanserar LG ett av de hittills mest funktionsrika träningshjälpmedlen i form av LG Lifeband Touch. Samtidigt lanseras en tillhörande fitness-app för iOS- och Android-baserade smartphones samt ett headset med inbyggd pulsmätare. LG Lifeband Touch i kombination med LG:s headset och en smartphone med fitness-appen ger en komplett lösning för att hålla koll på dina träningsframsteg från dag till dag.

LG Lifeband Touch är ett ergonomiskt träningsarmband som hjälper dig att hålla koll på din dagliga aktivitet. Det smarta armbandet mäter alla dina rörelser så att du kan hålla koll på din kaloriförbrukning oavsett om du springer, går, simmar, går på gym eller spelar bollsport. Armbandet har en modern och stilren design och fungerar lika bra på löprundan, i gymmet eller på kontoret. LG Lifeband Touch har en ergonomisk design som inte smiter åt kring handleden och den kopplas enkelt ihop med både iOS- och Android-baserade smartphones, så att du inte är låst till en speciell smartphone-modell.

Mer än ett träningsarmband

LG Lifeband Touch är mycket mer än bara ett träningsarmband. Du kan använda det för att styra vissa funktioner på din smartphone såsom höja eller sänka volymen, byta låt eller stoppa musiken. Om LG Lifeband Touch är vattentålig, ansluts med Bluetooth, har ett uppladdningsbart batteri med fem dagars drifttid samt inbyggd accelerometer och höjdmätare.

Heart Rate Earphones – headset med pulsmätare

LG Lifeband Touch kan kombineras med LG:s nya trådlösa Bluetooth-headset Heart Rate Earphones med inbyggd pulsmätare. Headsetet kan användas för telefonsamtal eller för att lyssna på musik samtidigt som sensorerna i öronsnäckorna mäter pulsen, som visas i LG:s fitness-app i mobilen. Precis som LG Lifeband Touch är Heart Rate Earphones vattentåligt och har en accelerometer, som mäter rörelser över tre axlar.

LG Fitness App för iOS och Android

LG:s smartphone-app knyter ihop hela fitness-paketet till en heltäckande träningslösning som även fungerar med en rad andra fitness-produkter från andra tillverkare. Appen ger snabbt information om dina träningsframsteg och har du tidigare använt andra träningsappar kan du importera den informationen till LG-appen för att se hela din träningshistorik och dina framsteg. Lifeband Touch kan också synkroniseras med en rad andra befintliga appar såsom MyFitnessPal, Runkeeper or MapMyFitness.

Källa: LG