45 miljoner till Automile – ”Jens Of Sweden”-Jens nya satsning

Det finns över 1,2 miljarder bilar i världen och bara en bråkdel är uppkopplade. Att koppla upp bilar mot molnet har positiva effekter för såväl privatpersoner som företag. Med information om bilens skick och förarens körvanor finns förutsättningar att göra ekonomiska besparingar, minska trafikens miljöpåverkan och öka säkerheten för bilisterna.Automile_Box_Two_Specs-NoArrows

Enligt analysföretaget GSMA kommer majoriteten av alla nya bilar 2025 vara uppkopplade medan majoriteten av de äldre bilmodellerna kommer sakna uppkoppling. Automile ser bilmarknaden som den näst största marknaden för uppkopplade saker efter hus och hem. Bara senaste året har tjänsten registrerat miljontals bilfärder vilket resulterat i mer än fem miljarder insamlade datapunkter. Något som gör Automile till det snabbast växande företaget i Europa som kopplar upp bilar. Mot den bakgrunden ser Automile ljust på framtiden, med sina produkter och tjänster som går att använda oavsett bilmärke och årsmodell.

– Med det nya kapitalet kan vi fortsätta att förstärka vår utvecklingsavdelning för att ytterligare förbättra vår tjänst och produkt. Dessutom börjar vi bygga upp en stark säljorganisation som möjliggör en snabb etablering på den högintressanta amerikanska marknaden, säger Jens Nylander, grundare av Automile.

all-devicesInvesterarna i den här investeringsrundan är Point Nine Capital och Dawn Capital. Point Nine Capital är ett risk riskkapitalbolag baserat i Berlin med Christoph Janz som tidigare bland annat investerat i Zendesk. Dawn Capital är ett Londonbaserat riskkapitalbolag som tidigare investerat i svenska iZettle. Med de nya investeringarna siktar Automile på en tillväxt på 300% under 2015.

– Automile har redan en tjänst och produkt för ditt företags alla bilar som är enkel och ekonomisk att använda. Med det nya kapitalet kan Automile arbeta på att ytterligare förbättra sitt erbjudande och samtidigt etablera sig på nya marknader, säger Martin Hauge, Styrelseordförande och affärsängel i Automile.

– Det som är mest imponerande med Automile är deras påtagliga passion att koppla upp alla världens bilar och bli en ledande aktör på den marknaden, säger Norman Fiore på London baserade Dawn Capital.

– Vi är djupt imponerade av Jens och hans team. De har utvecklat en smart och samtidigt enkel API-tjänst för trafiksektorn. Bilar är otroligt viktiga för att få logistik av människor och varor att fungera och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Automile för att koppla upp världens bilar, säger Rodrigo Martinez på Berlin baserade Point Nine Capital.

Källa: Automile AB / http://automile.io